12 januari 2013
11:30

Team Kalix

Referat: Pajala IF - Team Kalix

Shit vilken förstaperiod! Kanske den bästa jag sett er göra. Vi kör över serieledarna fullständigt och vinner skotten med 12-3. Vi är först på de flesta bollar och surrar som ilskna bin i Kalix försvarszon. Emma är närmast ett ledningsmål med ett skott i insidan av stolpen. Istället tar gästerna mycket orättvist ledningen på en kontring där vi gör två felbeslut och till sist gör ett självmål. Usch vad orättvist!

I andra jämnar spelet ut sig ngt. Jag tycker fortfarande vi är snäppet bättre, men kalix skapar de bästa chanserna. Elin får jobba en hel del och står för några fina räddningar. Tyvärr gör gästerna ett rätt slumpartat mål 4.10 in i perioden. Vi har just klarat ett box-play då en kalixspelare slänger bollen mot mål. Bollen tar på ngt framör mål och går i en retfull båge över Elin och in. 0-2 inför sista känns jobbigt då vi är värda minst ett mål.

I inledningen av sista är vi inte riktigt med på noterna. Kalix gör två snabba mål efter markeringmissar från vår sida. Nu känns uppförsbacken väldigt tung. Gästerna börjar dessutom ta över spelet allt mer. Men så, drygt fem minuter in i perioden får vi chansen i pp. Efter en liten stunds halvtaskigt spel med en tjej mer hittar Emma in till Viola i slottet som rullar in 1-4 lågt vid ena stolpen. Ett litet hopp tänds. När Lina åker på en tvåa 8.04 visar vi vår styrka i box. Evvan krigar först fram bollen till en fri Sanna, som mycket kyligt rundar målvakten till 2-4 och sätter sedan själv 3-4 med en backhand. Nu är vi tillbaka igen. Vi får ny energi och Kalix tvingas till en time-out. 14.16 kommer den stora kvitteringchansen då en bortaspelare åker ut för slag. Tyvärr tar vi inte alls vara på denna fina möjlighet. Vi kastar bort ett tiotal passningar och tiden rinner ifrån oss. Evvis är en stolpträff från kvittering vid ett frislag. Med dryga minuten kvar tar vi ut målvakten men lyckas inte etablera ngt tryck. Matchen slutar 3-4 och Kalix är fortsatt obesegrade.

Blandade känslor efter matchen. Vi gör en kanonmatch, men förtjänar, tycker jag minst en pinne. Elin var bländande i kassen och står för en rad högklassiga räddningar. Evvis börjar, efter en tids sjukdom, hitta tillbaka till sin fina form hon hade före jul och skapar lägen till sig själv och sina medspelare med hårt jobb och fin speluppfattning. Inka spelade mycket stabilt och gjorde knappt några misstag. Lina var sjukt stark i försvaret och plockade bort motståndarna när de försökte bryta sig fram. Hon fick åxå välförtjänt Örjan för sin insats. Nu laddar vi om och åker till Boden med en bra känsla och möter IBK Boden utv i morgon.